nieuws

Slimmer kopen, koken en bewaren tegen voedselverspilling

Geen categorie

Er verdwijnt in Nederland jaarlijks voor zo’n 2,4 miljard aan voedsel in de vuilnisbak. Om voedselverspilling tegen te gaan zijn het Voedingscentrum en Milieucentraal samen de campagne Eten is om op te eten gestart.

Slimmer kopen, koken en bewaren tegen voedselverspilling
Nederland, Den Haag, 13 oktober 2010, Verspilling en Voedselkwaliteit, lancering campagne Eten is om op te Eten Bijeenkomst persbijeenkomst ( organisator Milieu Centraal en Voedingscentrum )ÊÊ Ludiek moment met BNÕers (leeggooien vuilniszakken) Jesse ( zanger Band Valerius ) en Robert ten Brink ROC Mondriaan Den Haag

Om mensen beter inzicht te geven in hun voedselverspilling, staat op de website een Weggooitest. Aan de hand van een aantal vragen zien mensen of ze meer of minder voedsel verspillen dan gemiddeld. Het is belangrijk dat de consument bewust wordt van zijn voedselverspilling en inziet dat voedselverspilling is te voorkomen door slimmer te kopen, te koken en te bewaren.

Ouderen zuiniger
Nederlandse consumenten verspillen gemiddeld per persoon jaarlijks ruim 50 kilo eetbaar voedsel. Dat komt in totaal neer op zo’n 175 euro per jaar, en omgerekend zo’n 80 warme maaltijden. Ouderen zijn wel zuinig met eten. Zo constateerden Milieu Centraal en het Voedingscentrum. En vooral de generaties die zelf of waarvan de ouders de Hongerwinter van 1944-1945 hebben meegemaakt. Jongeren hebben er minder moeite mee om eten in de vuilnisbak te gooien.

Meer informatie: Eten is om op te eten

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels