nieuws

‘Zorg TV’ is ‘Het Beste Zorgidee’ 2010

Geen categorie

John Rietman uit Venray is de winnaar van ‘Het Beste Zorgidee’ van 2010 met zijn ingezonden idee: ‘Zorg TV’. Hij ontving van juryvoorzitter Erno Kleijnenberg en dagvoorzitter Jeroen Smit de prijs van €10.000 euro.

‘Zorg TV’ is ‘Het Beste Zorgidee’ 2010

John Rietman wil met zijn idee, ‘Zorg TV’, beeldcontact realiseren tussen speciaal getrainde vrijwilligers en cliënten in de thuiszorg. Zo kunnen cliënten de televisie aanzetten en middels een softwareprogramma een sociaal praatje maken met iemand van de thuiszorgorganisatie of met speciaal hiervoor getrainde vrijwilligers, wanneer zij dat wensen.

Sociaal contact
Rietman: ‘Ik ben al geruime tijd werkzaam in de thuiszorg en zie hoe belangrijk sociaal contact is voor mensen die van onze zorg gebruik maken. Om het efficiënt te laten verlopen en ook om deze mensen een hart onder de riem te steken bedacht ik samen met Piet Selen deze oplossing.’

Vernieuwend en uitvoerbaar
De jury liet zich in haar keuze voor de winnaar adviseren door meer dan 1400 stemmen van bezoekers op de website van Het Beste Zorgidee 2010. Volgens de jury is het idee vernieuwend en goed uitvoerbaar. Erno Kleijnenberg, voorzitter van de Raad van Bestuur bij ONVZ Zorgverzekeraar en tevens juryvoorzitter: ‘Het idee van John Rietman sluit aan bij het streven om ouderen zo lang mogelijk in de eigen leefomgeving te laten wonen, terwijl daardoor voorkomen wordt dat oudere en/of eenzame mensen in een sociaal isolement raken. Hiermee kan men contact leggen met een professional; de verpleegkundige, met vrijwilligers, dan wel met andere ouderen. De realisatie van Zorg TV kan op veel plaatsen in Nederland op relatief eenvoudige wijze plaatsvinden. Daarnaast zijn de kosten van het project beperkt vanwege de mogelijke inzet van vrijwilligers.’

Inzetbaar
Samen met John Rietman bespreekt ONVZ hoe men dit idee verder gaat uitvoeren. De winnaar van ‘Het Beste Zorgidee’ ontvangt een cheque ter waarde van €10.000, vrij te besteden. ONVZ bepaalt naar aanleiding van de gestelde criteria of het winnende idee inzetbaar is.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels