nieuws

Ambulance medewerker Carla Bergsma – de Jong Mooi Mens 2010

Geen categorie

Carla Bergsma – de Jong uit Drachten is uitgeroepen tot Mooi Mens 2010. Zij won de titel omdat zij als ambulancemedewerker Wensvervoer oprichtte. Door dit initiatief kunnen terminale patiënten nog een keer een plek bezoeken die voor hen van grote waarde is.

Ambulance medewerker Carla Bergsma – de Jong Mooi Mens 2010
mooi mens 2010

Carla werd door het aanwezige publiek uitgeroepen tot de winnaar van de verkiezing. Zorgverzekeraar IZZ organiseerde dit jaar voor de vierde keer de Mooi Mens Verkiezing om mooie mensen uit de zorg extra onder de aandacht te brengen.

Wensvervoer
Carla Bergsma – de Jong uit Drachten is één van de 145 medewerkers bij Kijlstra Ambulancedienst en werkt daar met veel enthousiasme als ambulanceverpleegkundige. Naast het goede werk dat zij daar verricht, heeft Carla het initiatief genomen om Wensvervoer op te zetten. Wensvervoer zorgt ervoor dat terminale patiënten een plek kunnen bezoeken die voor hen van grote waarde is. Hiermee biedt Carla hen in de laatste fase van hun leven nog een zeer speciale ervaring.

Enthousiasme
“Als mensen weten dat ze nooit meer beter zullen worden, is er vaak een plek uit hun herinnering waar ze nog één keer naartoe willen. Ik wil die wens graag uit laten komen. Op deze manier kost dat mensen niks en ik merk dat ze het echt fantastisch vinden. Ook voor ons als team is het heel leuk, want het zijn vaak patiënten die we goed kennen. Iedereen zet zich hier met veel enthousiasme voor in en dat vind ik geweldig,” vertelt de winnares.

Mooi Mens Verkiezing 2010
Voor de vierde keer op rij organiseerde Zorgverzekeraar IZZ dit jaar de Mooi Mens Verkiezing om mooie mensen uit de zorg extra onder de aandacht te brengen vanwege het werk dat zij dagelijks verrichten. Vanaf 13 september heeft Nederland gestemd op de door de jury gekozen 25 genomineerden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels