nieuws

Jongeren als vervanger mantelzorger

Geen categorie

De Stichting Mantelzorgvervanging Nederland ‘Handen-in-Huis’ gaat jongeren actief benaderen als vervanger van mantelzorgers. Met de website benjijmijnheld.nl zoekt de stichting jonge vrijwilligers die de mantelzorgers die een weekend of een paar dagen weg willen kunnen vervangen.

Jongeren als vervanger mantelzorger
Young election volunteer provides headphones for a hearing impaired senior voter.

Op de site kunnen jongeren de ik-ben-een-held-test doen om te zien  hoe ze scoren als sociaal, maatschappelijk betrokken en verantwoord persoon. Jongeren die een opleiding in de zorg volgen, kunnen studiepunten behalen als ze een mantelzorger vervangen. Er staat een dagvergoeding van 47,50 euro tegenover.  Handen-in-Huis hoopt  met de jongeren een deel van de vele verzoeken van mantelzorgers te honoreren om even van hun zware taak te worden verlost. Naast de website zijn er ook andere wervingsactiviteiten, zoals gastlessen bij opleidingen. Vrijwilligers van Handen-in-Huis nemen dag en nacht alle werkzaamheden van de mantelzorger over.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels