nieuws

Kookwedstrijden op Horecava 2011

Geen categorie

Tijdens de Horecava, van 10 t/m 13 januari 2011, organiseren het Koksgilde en het Gastvrijheidsgilde samen met de RAI wederom de Nationale Kampioenschappen. De kampioenschappen zijn er verschillende categorieën, zowel voor koks als voor gastheerschap.

Kookwedstrijden op Horecava 2011

Voor de koks zijn er drie categorieën. Op maandag 10 januari strijden chef-koks om de Gouden Koksmuts 2011.  Ze bereiden een viergangenmenu voor vier personen op basis van verse ingrediënten. Dinsdag worden de Leermeester – Leerling wedstrijden gehouden. Leermeester en leerling koken samen een feestelijk menu voor 4 personen. De woensdag is voor de jonge koks (tot en met 25 jaar). Hun opdracht is om à la minute een amuse en een driegangenmenu te bereiden voor 4 personen op basis van uitsluitend verse ingrediënten.
De kampioenschappen vinden plaats op het podium van Xpertplaza, de plaza waarop horecaorganisaties als KHN, Bedrijfschap Horeca, SVH en de gilden zich gezamenlijk presenteren.
Inschrijven kan via de sites www.koksgilde.nl en www.gastvrijheidsgilde.nl.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels