nieuws

Dag van culinaire inspiratie voor senioren in Amsterdamse verzorgingshuizen

Geen categorie

Op één dag zo veel mogelijk senioren in Amsterdamse verzorgingshuizen laten genieten van een lekkere, vers bereide en gezonde maaltijd. Dit is de doelstelling van het nieuwe project Sam Sam Amsterdam in het kader van het initiatief 7 Days of Inspiration.

Dag van culinaire inspiratie voor senioren in Amsterdamse verzorgingshuizen

Nederland in zeven dagen upgraden. Veertien steden doen al mee aan de 7 Days of Inspiration (28 februari tot en met 6 maart 2011 ). Initiatiefnemers van Sam Sam Amsterdam zijn Tim Doornewaard van de vereniging Boerenstadswens en Lasca ten Kate, oprichtster van de Stichting Vriendelijke Keukens. Zij roepen iedereen die kan en wil op om lekkere gerechten te koken voor ouderen, bijvoorbeeld aan de hand van speciaal voor dit project bedachte recepten. De verse ingrediënten worden gratis aangeleverd door vrijwilligers.

Professionals gezocht
Doornewaard en Ten Kate willen 7.000 senioren in Amsterdamse verzorgingshuizen een maaltijd voorschotelen. Daarvoor zoeken zij onder meer professionals die de kwaliteit, het overzicht en de hygiëne van de te leveren maaltijden kunnen waarborgen. Ook voor het werk in de keuken, het schrijven van recepten en de aankleding van de ruimtes zijn de oprichters van het project op zoek naar vrijwilligers.

Meer informatie
Voor aanmelding en meer informatie: samsamamsterdam.org.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels