nieuws

Etiket ‘duurzaam’ slaat niet aan

Geen categorie

Nederlanders kopen geen producten enkel omdat ze duurzaam zijn. In het buitenland zijn consumenten meer bereid om extra te betalen voor duurzame producten. Dit zegt de Nederlandse Edelman-directeur Annemieke Kievit in een interview met het Financieele Dagblad.

Etiket ‘duurzaam’ slaat niet aan

Slechts 35 procent van de Nederlandse consumenten is gevoelig voor producten van bedrijven die goede doelen steunen of een duurzame boodschap uitdragen. Daarmee zijn Nederlanders van dertien door pr-bureau Edelman onderzochte internationale markten het meest sceptisch over de duurzame boodschap van bedrijven. Volgens Kievit kunnen bedrijven duurzaamheid binnenkort niet meer gebruiken om zich te onderscheiden van concurrenten. “Hoogstens wordt een bedrijf erop afgerekend als het niet duurzaam is.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels