nieuws

Kijk uit met knallende champagnekurken

Geen categorie

Rond de feestdagen gebeuren elk jaar ongelukken door rondvliegende champagnekurken. Met snelheden van 65 kilometer per uur kunnen ploppende kurken voor zwaar oogletsel zorgen aldus medicalfacts.nl.

Kijk uit met knallende champagnekurken

In Nederland gebeuren rond de jaarwisseling relatief weinig ongelukken met champagnekurken; ongeveer drie à vier slachtoffers per jaar. Dat meldde Tjeerd de Faber, oogarts in Rotterdam, deze week. Vorig jaar stelde hij het probleem reeds aan de orde op Radio 1. “Slachtoffers van rondvliegende kurken hebben in driekwart van de gevallen zelf de fles opengemaakt”, aldus Faber. “Een champagnekurk past precies in een oog en kan daarom makkelijk schade veroorzaken, zoals een scheuring van het oog.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels