nieuws

Kwaliteit ouderenzorg verder verbeterd

Geen categorie

De kwaliteit van zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg is in 2009 voor het derde jaar op rij verbeterd. Zorginhoudelijk werden op bijna alle thema’s belangrijke verbeteringen bereikt. Ook waren de cliënten nog positiever over hun ervaringen met de zorg. Wel vinden de bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen de maaltijden voor verbetering vatbaar.

Kwaliteit ouderenzorg verder verbeterd

Dat blijkt uit het Branchebeeld Kwaliteit 2009. In totaal hebben circa 1.900 verpleeg-, verzorgingshuizen en locaties en thuiszorgorganisaties hun zorginhoudelijke resultaten gemeten. De grootste kwaliteitsverbeteringen werden behaald bij het terugdringen van doorligwonden, het voorkomen van gewichtsverlies en het stellen van de diagnose bij mensen met incontinentie. Tevens vond een cliëntenraadpleging  plaats.

Cliënten
Cliënten zijn zeer positief over de professionaliteit en veiligheid en de wijze waarop ze door het personeel bejegend worden. Zij vinden dit ook belangrijke thema’s. Cliënten ervaren verder hun zorg als vakkundig en veilig. Ook voelen ze zich serieus genomen en er is een aandachtig luisterend oor als dat nodig is. Tegelijk geven cliënten aan dat zij soms te lang moeten wachten op een zorgverlener en dat zij graag wat meer persoonlijke aandacht zouden krijgen los van de zorg. In de verpleeg- en verzorgingshuizen geven de cliënten aan dat de maaltijden voor verbetering vatbaar zijn. Cliënten met dementie geven de maaltijden, evenals in 2008, een pluim.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels