nieuws

Oncologieverpleegkundige van het jaar 2010

Geen categorie

Paofi Tjia, verpleegkundige van de afdeling medische oncologie van het UMC Utrecht is oncologieverpleegkundige van het jaar 2010 geworden. Dat werd bekendgemaakt tijdens de Oncologiedagen op 16 en 17 december in Utrecht.

Oncologieverpleegkundige van het jaar 2010

Volgens het juryrapport vervult Paofi Tjia een voortrekkersrol in de oncologieverpleegkunde. “Zij treedt op als innovator en inspirator in de oncologische zorg, door de manier waarop zij haar rol als begeleider van verpleegkundigen die de oncologieopleiding doen vervult”, aldus de jury. “Tjia is een wandelende oncologische wikipedia, maakt zich sterk voor de verbetering van de zorg voor mensen met kanker, deskundig en onvermoeibaar, stille kracht, al 25 jaar betrokken met de oncologie en vereniging, zo’n verpleegkundige wens je in ieder ziekenhuis.”

Award
Paofi Tjia ontving voor haar prestaties de Amgen Oncology Award of Excellence Oncology Nursing 2010, een oorkonde en een geldbedrag van 1500 euro. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een oncologieverpleegkundige die een bijzondere prestatie heeft geleverd met betrekking tot de oncologieverpleegkunde in Nederland.

25-jarig jubileum
Op de Oncologiedagen vierde de beroepsvereniging V&VN Oncologie haar 25-jarig jubileum.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels