nieuws

Roze lintje voor borstkankerzorg Gemini Ziekenhuis

Geen categorie

Borstkanker Vereniging Nederland (BVN) beloont het Gemini Ziekenhuis met het roze lintje. Hiermee laat de BVN weten dat de borstkankerzorg in het Gemini voldoet aan de door de BVN gestelde eisen.

Roze lintje voor borstkankerzorg Gemini Ziekenhuis

Borstkanker Vereniging Nederland geeft in de Monitor Borstkankerzorg informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen, gecombineerd met ervaringen van patiënten. Het doel hiervan is om patiënten en huisartsen inzicht te geven in wat zij van een ziekenhuis kunnen verwachten als het gaat om zorg voor de patiënt met borstkanker. De criteria die gebruikt zijn voor de toetsing zijn gericht op het belang van de patiënt. Zo spelen de medische zorg, de wachttijden voor onderzoeken, uitslagen en operatie, de afstemming tussen behandelaars en de mogelijkheden voor psychosociale ondersteuning allemaal mee. Als aan de criteria wordt voldaan, kent de BVN het ziekenhuis het roze lintje toe.

Opsteker
“Een opsteker voor ons team”, aldus chirurg Nausicaä Bode. “Het roze lintje is voor ons een bevestiging dat wij de zorg voor de patiënt met borstkanker bieden op een wijze die Borstkanker Vereniging Nederland van belang vindt. Het roze lintje geeft de patiënt met borstkanker duidelijkheid over de medische zorg in het Gemini Ziekenhuis.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels