nieuws

Smartphone belangrijk voor de keuken

Geen categorie

De maand december, en vooral de laatste dag van het jaar, staat in het teken van reflectie. Voor het decembernummer van het International Herald Tribune Magazine kreeg een aantal bekende wereldburgers de vraag voorgelegd wat de revolutie in communicatie voor hen betekent. “Een betere band met de natuur” was het verrassende antwoord van de Deense topkok Rene Redzepi.

Smartphone belangrijk voor de keuken

“Ik ben weg van de technologie die beschikbaar is gekomen via de nieuwste typen mobiele telefoons” vertelt Rene Redzepi, chef en mede-eigenaar van restaurant Noma in Kopenhagen. Noma heeft dit jaar de S. Pellegrino-prijs gekregen als beste restaurant ter wereld. Redzepi gebruikt zijn mobiele telefoon op allerlei manieren voor het werk in het restaurant. “Hij is handig om korte berichten naar andere managers te sturen, maar vooral als wegwijzer voor het verkrijgen van de beste producten.”

Wegwijzer
“Wanneer ik op het platteland ben en een nieuwe plek vind waar kwalitatief hoogwaardige ingrediënten groeien, dan maakt de techniek van de mobiele telefoon het mogelijk die specifieke vindplaats met andere leden van het team te delen.” En: “dit resulteert in een grotere diversiteit van ingrediënten die we gebruiken in de keuken, het stimuleert het delen van kennis en bevordert zo innovatie ten faveure van onze gasten. Door een grotere verscheidenheid van producten kunnen we een culinair stapje verder gaan dan op basis van de producten die in de Westerse wereld gebruikelijk zijn in supermarkten en restaurants.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels