nieuws

Unieke nieuwbouw bij het Máxima Medisch Centrum

Geen categorie

Deze week is het precies twintig jaar geleden dat het toenmalige ziekenhuis aan de Aalsterweg in Eindhoven verhuisde naar het spiksplinternieuwe ziekenhuis in Veldhoven. Dat was een grote vooruitgang voor de gezondheidszorg in de regio. Het Máxima Medisch Centrum (MMC) staat voor een nieuwe mijlpaal: de nieuwe vleugel aan het ziekenhuis in Veldhoven. Vrijdag wordt het hoogste punt van de nieuwbouw bereikt.

Unieke nieuwbouw bij het Máxima Medisch Centrum

Vier specialismen vinden onderdak in het nieuwe gebouw van het MMC: cardiologie, sportgeneeskunde, gynaecologie en kindergeneeskunde; de laatste twee vormen samen het centrum Vrouw Moeder Kind.

Family centered care
Tijden veranderen en daarmee ook de wensen van de patiënten en de hulpverleners. In de nieuwbouw komen voornamelijk éénpersoonskamers. Ook wordt het mogelijk dat familieleden blijven slapen op een familiekamer (‘rooming-in’). Op de kraam- en kinderafdeling zal worden gewerkt volgens het principe van ‘family centered care’. Dit houdt in dat het gezin centraal staat.
Een voorbeeld: in de huidige situatie wordt een baby die extra zorg nodig heeft overgebracht naar de kinderafdeling. In de nieuwbouw blijven moeder en kind samen op de kraamafdeling en komt de kinderarts naar de kraamafdeling. Ook als de moeder ziek is of herstellende van de bevalling, zullen moeder en kind zoveel mogelijk samen worden verzorgd.
Als de bouw volgens schema verloopt dan verhuizen de eerste specialismen in september 2011. In maart 2012 is de oplevering van het tweede deel en dan verhuizen de overige afdelingen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels