nieuws

Symposium over hoorproblemen in de ouderenzorg

Geen categorie

Op donderdag 22 april organiseert adviesbureau het PON het symposium ‘Oog- en oorproblemen in de ouderenzorg’, van 13.30 – 17.00 uur in the Talent Factory, ‘s-Hertogenbosch. Uit onderzoek van het bureau blijkt dat bij 63% van de bewoners in verpleeg- en verzorgingshuizen verbetering van het gehoor mogelijk is.

Symposium over hoorproblemen in de ouderenzorg

Niet alleen bij bewoners in zorgcentra, maar ook bij thuiswonende ouderen gaat het om hoge aantallen, zo blijkt uit het onderzoek. Maar liefst 33% van de ouderen heeft een (aankomend) gehoorprobleem. Het symposium wordt een interactieve middag onder leiding van Meike de Jong van Omroep Brabant. Het PON presenteert de gegevens van het onderzoek en er zijn twee rondetafelgesprekken met genodigden uit de ouderenzorg, de overheid en de commerciële sector. Daarnaast kunnen deelnemers meedoen aan een workshop onder leiding van de Universiteit van Maastricht en de NVVS (Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden). Inschrijven via website www.hetpon.nl. Deelname aan het symposium is gratis.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels