nieuws

Belgische ziekenhuizen openen deuren voor rokers

Geen categorie

Op 31 mei, de Werelddag Zonder Tabak, organiseren 66 Belgische ziekenhuizen een sensibilisatiedag rond tabaksverslaving. Rokers kunnen die dag in de ziekenhuizen terecht voor goede raad en ze kunnen hun nicotineverslaving laten evalueren door middel van een test, het CO-gehalte in hun longen laten meten en de werkelijke leeftijd van hun longen laten evalueren.

Belgische ziekenhuizen openen deuren voor rokers

Het hoofddoel van de dag is, zo meldt Belga, de Belgische rokers niet alleen te sensibiliseren voor de schadelijke effecten van tabak, maar hen ook duidelijk te maken dat tabaksverslaving een medisch probleem is. Bijna twee derde van de Belgen (62 procent) beschouwt roken als een keuze van levensstijl.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels