nieuws

Leegloop dreigt onder zorgpersoneel

Geen categorie

Er dreigt een leegloop in de zorg. De helft van de zorgmedewerkers denkt erover ander werk te zoeken. De medewerkers klagen over de hoge werkdruk, het administratieve werk en het te lage budget. Dat blijkt uit een enquête van zorgverzekeraar Menzis.

Leegloop dreigt onder zorgpersoneel

Uit de landelijke zorgenquête onder ruim vierduizend medewerkers blijkt verder dat zorgmedewerkers weinig vertrouwen in de verzekeraars hebben. Die zijn alleen uit op winst en hebben geen oog voor de patiënt, is de kritiek. Ook op de politiek is veel kritiek. De voorgestelde bezuinigingen maken mensen bezorgd. Van de ondervraagden verwacht 63% dat binnen 4 jaar de kwaliteit van de zorg afneemt vanwege hoge werkdruk, administratieve rompslomp en te weinig geld. Bijna de helft, 45% van de medewerkers, heeft elke maand wel eens met agressie te maken, vooral met verbaal geweld.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels