nieuws

Samenwerking Atrium en Orbis beste optie

Geen categorie

Nauwe samenwerking is voor de ziekenhuizen Atrium (Heerlen) en Orbis (Sittard) op termijn de beste optie. Door de vergrijzing zijn de mogelijkheden tot groei beperkt in de regio’s waarin de ziekenhuizen opereren. Door samen te werken kunnen zij 30 tot 35 miljoen euro aan kosten besparen. Dat stelt adviesbureau Berenschot.

Samenwerking Atrium en Orbis beste optie

Het advies gaat uit van twee volwaardige ziekenhuizen, die onder één koepel samenwerken. Wel moet het aantal bedden omlaag om kosten te besparen. Orbis, dat met financiële problemen kampt, en Atrium, dat aanhikt tegen dure nieuwbouwplannen, lieten woensdag weten dat aanvullend onderzoek nodig is om tot een weloverwogen eindoordeel te komen. Zij hopen eind dit jaar een definitief besluit over samenwerking te nemen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels