nieuws

Westerlaken: ‘Vrije dag inleveren voor mantelzorgers’

Geen categorie

Alle werknemers moeten een verlofdag beschikbaar stellen voor collega’s met mantelzorgverplichtingen. Dat zei Anton Westerlaken, bestuurder van het Erasmus Medisch Centrum, tijdens de vijfde Nationale Mantelzorglezing in Utrecht.

Westerlaken: ‘Vrije dag inleveren voor mantelzorgers’

Westerlaken haakt hiermee in op het convenant van  de drie vakbonden FNV, CNV en FHP waarin is afgesproken mantelzorg voortaan tot inzet van cao-onderhandelingen met de werkgevers te maken.  Westerlaken doet twee  voorstellen. In het nieuwe regeerakkoord moeten afspraken worden gemaakt over het fiscaal aantrekkelijk maken van persoonlijke dienstverlening. “Dit biedt mogelijkheden voor individuele arrangementen. De facilitering van onder meer mantelzorg wordt hiermee versterkt en vergroot”, betoogt Westerlaken.

Daarnaast stelt hij voor dat alle werknemers één verlofdag opofferen die ten goede komt aan collega’s die mantelzorg verlenen. Dit kan praktisch door het laten vervallen van een collectieve vrije dag, “bijvoorbeeld tweede Paasdag of Hemelvaartsdag”, en de opbrengst hiervan regionaal beschikbaar te stellen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels