nieuws

Conflict over ziekenhuis voor kinderkanker

Geen categorie

Vier universitaire ziekenhuizen willen de kinderkankerzorg behouden en komen hierdoor in conflict met het ministerie van Volksgezondheid en landelijke verenigingen van kinderoncologen en patiënten. Die laatsten steunen het plan voor één ziekenhuis voor kinderkanker, in Amsterdam.

Conflict over ziekenhuis voor kinderkanker

In 2013 moet er een nieuw Nationaal Kinderoncologisch Centrum komen bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam, een zelfstandige kliniek met 120 bedden. Het concentreren van de kinderkankerzorg kan de overlevingskansen van kinderen vergroten, is de redenering.

De zeven universitaire ziekenhuizen vinden het te ver gaan om de kinderkankerzorg los te koppelen van een academisch ziekenhuis. Ze vinden het al genoeg om de kinderkankerzorg die nu nog in alle zeven UMC’s gebeurt, te concentreren op vier plekken: Groningen, Nijmegen, Amsterdam en Rotterdam, zo meldt het Parool. Ook dan wordt de overlevingskans groter, redeneren zij.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels