nieuws

Commotie over sportsponsoring

Geen categorie

Het bedrag van 80.000 euro waarmee Thuiszorg Groningen FC Groningen sponsort, komt uit een speciaal marketingbudget, niet uit zorgbudgetten. Dat stelt directeur Filia Kramp in reactie op de commotie die is ontstaan over de sponsoring. Ouderenbond ANBO vindt dat het geld ook als extraatje aan de zorg besteed had kunnen worden. Tweede Kamerlid voor de SP Renske Leijten heeft Kamervragen gesteld.

Commotie over sportsponsoring

 Thuiszorg Groningen krijgt in ruil voor het sponsorbedrag reclame op de borden, een filmpje op de videowall en iedere wedstrijd twintig stoelen voor cliënten en medewerkers. De thuiszorgorganisatie spreekt zelf van een multifunctionele samenwerking. Kramp benadrukt dat thuiszorginstellingen bedrijven zijn.
Ook het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht sponsort. Het ziekenhuis sponsort  voetbalshirts van voetbalclub BVV Barendrecht en hoopt zo beter bekend te raken bij het publiek. De SP vindt ook die vorm van sponsoring ‘onzin’. “Ook hierbij wordt geld gebruikt dat eigenlijk aan betere zorg besteed had moeten worden”, vindt Leijten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels