nieuws

Verdere daling gemiddelde ligduur

Geen categorie

De gemiddelde ligduur in Nederlandse ziekenhuizen is gedaald van 5,89 dagen in 2008 naar 5,62 dagen in 2009. Dat blijkt uit onderzoek van Coppa Consultancy.

Verdere daling gemiddelde ligduur

Patiënten van het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag zijn het snelst weer thuis: de ligduur is daar net geen 4,5 dag. In de berekening worden echter alleen het aantal verpleegdagen meegenomen. Het meetellen van dagbehandelingen als verpleegdag geeft een realistischer beeld van de ligduur.

De ligduur in academische ziekenhuizen is 7,2 dagen, in de perifere ziekenhuizen zo’n 5,4 dagen en in topklinische ziekenhuizen 5,6 dagen. Het gewogen gemiddelde, waarbij een dagbehandeling meetelt als een verpleegdag, is het laagst bij het Zaans Medisch Centrum: zo’n 2,5 dag. Over alle Nederlandse ziekenhuizen was dit 3,32 dagen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels