nieuws

VNG: meer preventie voorkomt dure zorg

Geen categorie

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vindt dat er meer aandacht moet komen voor preventie. Zo zou dure zorg kunnen worden voorkomen of uitgesteld.

VNG: meer preventie voorkomt dure zorg

Er moet volgens de VNG ook veel beter worden gekeken waar het awbzgeld naartoe gaat. „Een aantal verzorgingshuizen heeft nu een ’carpool’ opgezet voor scootmobiels. Dat werkt uitstekend en is een stuk goedkoper,” zo meldt de Telegraaf.

VNG pleit dan ook voor een andere manier om met de awbz-gelden om te gaan. „Zet in op preventie. Nu wordt gekort op begeleiding bij het boodschappen doen. Ook kunnen mensen minder naar de bingo. Wij vinden dat dat soort activiteiten wel moet doorgaan, want dat houdt mensen onder de mensen, waardoor ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Een verzorgingshuis is veel duurder.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels