nieuws

Beatrix opent Alzheimercentrum

Geen categorie

Koningin Beatrix heeft het vernieuwde VUmc Alzheimercentrum in Amsterdam geopend. Het centrum is onlangs uitgebreid, waardoor voortaan zorg voor patiënten, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs kan worden gecombineerd. Dat is nodig om vooruitgang te boeken in het bestrijden van dementie.

Beatrix opent Alzheimercentrum

In het vernieuwde centrum kunnen meer patiënten terecht dan voorheen. Ook de onderzoeksmogelijkheden zijn uitgebreid, onder meer die voor onderzoek naar jong dementerenden. Daarnaast heeft het centrum de mogelijkheden op internet uitgebreid. Patiënten, mantelzorgers en verwijzers kunnen via een speciale website informatie uitwisselen en er zijn mogelijkheden voor het opzetten van internetgemeenschappen. Via een beveiligde internetpagina kunnen patiënten vragen stellen aan hun arts.Volgens het VUmc neemt het aantal alzheimerpatiënten toe. In 2050 zal meer dan een half miljoen Nederlanders aan de ziekte lijden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels