nieuws

CZ stopt met zorgvergoeding in zes ziekenhuizen

Geen categorie

Zorgverzekeraar CZ stopt volgend jaar met de vergoeding van de behandeling van borstkanker in zes ziekenhuizen. De ziekenhuizen presteren ondermaats bij de operaties en de zorg daaromheen. Vrijdag publiceert de zorgverzekeraar een lijst met de prestaties van ziekenhuizen bij de behandeling van borstkanker.

CZ stopt met zorgvergoeding in zes ziekenhuizen

Zorgverzekeraars kunnen sinds 2006 ziekenhuizen uitsluiten. Het is voor het eerst dat een verzekeraar dit op deze schaal doet. Op de lijst die CZ deze week publiceert krijgen vier ziekenhuizen het predikaat heel goed, zeventien leveren goede zorg, zestig matige zorg en zes presteren ondermaats.
CZ wil dat ziekenhuizen alleen nog doen waar ze goed in zijn. Ook andere verzekeraars willen ondermaatse kwaliteit gaan aanpakken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels