nieuws

GGZ Friesland: ansichtkaart om suïcide te voorkomen

Geen categorie

Op 10 september staat GGZ Friesland stil bij de Wereld Suïcide Preventiedag. Met het versturen van ansichtkaarten probeert de zorginstelling suïcide te voorkomen. Behandelaars sturen deze kaarten aan mensen die een poging hebben gedaan.

GGZ Friesland: ansichtkaart om suïcide te voorkomen

Naar het versturen van kaarten aan patiënten is in 2005 onderzoek gedaan in Australië onder mensen die op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis kwamen na een suïcidepoging. De ansichtkaart werd erg op prijs gesteld en zorgde ervoor dat mensen minder snel suïcidegedachten ontwikkelden of zelfs geen poging meer ondernamen.

Met de ansichtkaart wil GGZ Friesland haar betrokkenheid en aandacht tonen. De organisatie wil dat mensen weten dat er aandacht voor ze blijft als dat nodig is en dat er aan ze gedacht wordt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels