nieuws

Klink: zorg moet sportclubs kunnen sponsoren

Geen categorie

Ziekenhuizen en thuiszorginstellingen moeten zelf bepalen of ze geld uittrekken voor de sponsering van een sportclub. Demissionair minister Ab Klink (Volksgezondheid) voelt er niets voor daar een stokje voor te steken. Dat schrijft Klink in antwoord op Kamervragen van Renske Leijten (SP).

Klink: zorg moet sportclubs kunnen sponsoren

Vorige maand werd bekend dat Thuiszorg Groningen 80.000 euro heeft gegeven aan eredivisieclub FC Groningen. In ruil daarvoor mag de thuiszorgclub reclame maken in het stadion. Ook zijn er twintig stoelen in het stadion gereserveerd voor gasten van de directie van de thuiszorginstelling.

Kortgeleden verkeerde Thuiszorg Groningen op het randje van een faillissement en stopte de overheid 22 miljoen euro in een reddingsplan. Honderden medewerkers van de zorginstelling werden bij die reorganisatie op straat gezet. De SP vindt dat het geld voor thuiszorg simpelweg aan thuiszorg moet worden besteed.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels