nieuws

Verwaarlozing dementerenden in Loevestein

Geen categorie

Zo’n veertig dementerende ouderen in het Haagse zorgcentrum Loevestein zijn het afgelopen jaar verwaarloosd. Zorgaanbieder Florence heeft onderzoek laten doen naar mogelijke misstanden. Het rapport bevestigt dat er sprake is van ernstige verwaarlozing. Vijf medewerkers zijn inmiddels ontslagen.

Verwaarlozing dementerenden in Loevestein

 

 Het rapport over de misstanden in Loevestein is naar buiten gebracht door Omroep West. Vieze, beschimmelde kamers, toiletrondes die werden overgeslagen, luiers die niet op tijd werden verschoond en ruwe verzorgers.

Florence zegt in een reactie dat medio april 2010 klachten aan het licht kwamen  over een psychogeriatrische afdeling van zorg- en verpleegcentrum Loevestein over onder andere de bejegening van bewoners, de kwaliteit van de geleverde zorg en de kwaliteit van de woonomgeving. Florence zegt direct een onafhankelijk onderzoek te hebben ingesteld en de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte te hebben gebracht. “Uit het onderzoek bleek dat deze klachten op waarheid berustten,“ aldus Florence in de verklaring. “Er hebben zich op deze afdeling zorgsituaties voorgedaan waarbij bewoners geen goede zorg hebben gekregen en onheus en onvriendelijk zijn bejegend. Florence betreurt dit ten zeerste. Na het verschijnen van het rapport zijn de bewoners, familieleden, cliëntenraad en de ondernemingsraad geïnformeerd over de situatie. Medewerkers die betrokken waren bij deze ongewenste situaties, inclusief de afdelingsmanager, zijn in juni ontslagen of overgeplaatst.“

 Het huidige, deels vernieuwde, team is zeer gemotiveerd om verantwoorde zorg te geven, aldus Florence. Tevens wordt op korte termijn de afdeling, in afwachting van de geplande nieuwbouw, grondig gerenoveerd. „Op dit moment kunnen we zeggen dat alle inspanning van de nieuwe leidinggevende en het team is gericht op goede en verantwoorde zorg in een prettige sfeer. De Inspectie voor de Gezondheidszorg volgt het hele proces zeer kritisch.“

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels