nieuws

Distrivers neemt maaltijdkeuken De Garde over

Geen categorie

Distrivers neemt per 1 april de centrale maaltijdkeuken De Garde bv van de Carint Reggeland Groep over. Daarmee vervalt de collectieve ontslagaanvraag van de medewerkers van de maaltijdkeuken, die nu nog in dienst zijn. Foodleverancier en maaltijdspecialist Distrivers zet het bereiden van de maaltijden voort in de huidige keuken van De Garde in Almelo met 36 medewerkers van De Garde.

Distrivers neemt maaltijdkeuken De Garde over

 De Carint Reggeland Groep besloot begin 2010 de centrale keuken af te stoten. De keuken was al meerdere jaren verliesgevend. De productie van maaltijden in de centrale keuken nam af door de nieuwe visie op voeding die Carint Reggeland Groep ontwikkelde. Steeds meer maaltijden worden in de restaurants op locaties bereid of er wordt met bewoners op de afdelingen gekookt, waardoor de huiselijke beleving van eten wordt verhoogd.

Distrivers is niet onbekend met overnames; begin dit jaar nam Distrivers 44 medewerkers en het materieel van Stichting de Keuken in Hoogeveen over. ‘Met de verkoop van keukens van zorginstellingen kunnen zorginstellingen beter grip krijgen op essentiële kerntaken en wij kunnen ons verder specialiseren in gezonde en verantwoorde voeding,’ aldus Alfred Welink, directeur Distrivers. De verschillende keukens die Distrivers beheert krijgen ieder een eigen specialisme, waardoor de kwaliteit van maaltijden verder zal worden verhoogd.

Sinds de oprichting van Distrivers in 2000 is het bedrijf uitgegroeid van een regionale naar een landelijke foodleverancier aan de institutionele markt met meer dan 350 medewerkers. De Carint Reggeland Groep, met ruim 7.500 medewerkers, is in 2006 in Twente tot stand gekomen door een bestuurlijke fusie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels