nieuws

Cas Spijkers overleden

Geen categorie

Cas Spijkers is zaterdagochtend 29 oktober op 65 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van slokdarmkanker. De bekende topkok behaalde twee Michelinsterren als chef-kok bij De Swaen in Oisterwijk. Cas Spijkers wordt wel de eerste televisiekok van ons land genoemd. Het programma Koken met Sterren zette een trend.

Cas Spijkers overleden

In november 2010 kreeg Cas Spijkers de diagnose kanker. Op 6 juli 2011 werd hij benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn grote verdiensten voor de Nederlandse culinaire cultuur. Naast lof voor zijn tv-optredens oogstte Spijkers ook kritiek vanwege zijn commerciële activiteiten. Hij werkte in het kookprogramma Koken met Sterren steeds vaker met convenience, producten van de sponsor, en startte een eigen productielijn.

In 2007 werd de koksopleiding Cas Spijkers Academie in Boxmeer opgericht. Bij die gelegenheid zei Spijkers: „Er is voor mij als gepassioneerd vakman geen mooier compliment dan dat er een opleiding naar mij vernoemd is. Een teken dat mijn vak en wat ik daarin belangrijk vind ook door andere mensen heel serieus genomen wordt.“

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels