nieuws

Eigen bijdrage voor demente oudere

Geen categorie

Minister Schippers van Volksgezondheid ziet geen reden om demente bejaarden uit te zonderen van de eigen bijdrage. Volgens de minister is het niet per definitie zo dat mensen met dementie weinig geld hebben.

Eigen bijdrage voor demente oudere

Schippers hield, ondanks bezwaren van met name GroenLinks, vast aan haar voornemen voor een eigen bijdrage in de zwaardere geestelijke gezondheidszorg.

Onder druk van de Tweede Kamer verlaagde ze al wel de hoogte van de eigen bijdrage van 295 naar 200 euro per jaar. De minister riep de ggz op weer te komen praten, want ze vindt dat de sector een toekomstgerichte agenda nodig heeft.

“We moeten kijken hoe we dat voor elkaar krijgen. 2012 wordt een moeilijk jaar, met meer vraag en een dip in de financiën. Maar aan het einde van de kabinetsperiode is er meer geld voor de ggz dan in het begin”, aldus Schippers.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels