nieuws

Minister wil bezuinigen op Bedrijfschap Horeca en Catering

Geen categorie

Minister Henk Kamp van Sociale Zaken wil het mes zetten in een aantal product- en bedrijfschappen, waaronder het Bedrijfschap Horeca en Catering. De instanties moeten ook minder taken krijgen. Zo moet volgens hem de productpromotie vervallen.

Minister wil bezuinigen op Bedrijfschap Horeca en Catering

Het Bedrijfschap Horeca kan nog niets zeggen over de gevolgen van de reorganisatie. ‟We hebben de plannen van de minister gehoord en we moeten ermee aan de slag”, zegt Bert Wiltjer van het Bedrijfschap.

De Bedrijf- en Productschappen hebben wel een gezamenlijke verklaring opgesteld. Daarin staat dat ze aan de slag gaan met de opdracht van het kabinet ´om het publieke belang en de gezonde ontwikkeling van de economie te blijven dienen. Het kabinet wil naar kleinere en toegankelijkere organisaties.´

Minister Kamp wil het budget voor de product- en bedrijfschappen terugbrengen van 250 naar 60 miljoen euro. Het aantal banen zal afnemen van 750 naar 300 als de reorganisatieplannen zijn uitgevoerd.

Ongeveer 400.000 ondernemingen met 2 miljoen werknemers hebben te maken met de schappen, waaronder de horeca. De organisaties liggen al jaren onder vuur. Ondernemers klagen dat ze verplicht zijn te betalen, terwijl ze geen rechtstreekse invloed hebben op de gang van zaken en wel allerlei regels opgelegd krijgen.

Het kabinet streeft ernaar eind 2012 een wetswijziging naar de Tweede Kamer te sturen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels