nieuws

Nominaties Jaarprijs Voedingscentrum 2011 bekend

Geen categorie

De jury van het Voedingscentrum heeft BlondVolkoren, Honig Vezelrijk Pasta en Kees 45+ voor de Jaarprijs Voedingscentrum 2011 genomineerd. Het doel van deze prijs is de levensmiddelenindustrie te stimuleren om gezondheidsaspecten mee te nemen bij productontwikkeling.

Nominaties Jaarprijs Voedingscentrum 2011 bekend

De consument bepaalt welke van de drie genomineerde producten de uiteindelijke winnaar wordt. Op 15 november overhandigt Felix Cohen, directeur van het Voedingscentrum, de prijs aan de winnaar als afsluiting van het symposium ‘Meer dan lekker – smakelijke gezondheidsinnovaties’ in museum Corpus in Leiden.

Dit zijn de drie genomineerden:

BlondVolkoren 100% volkorenbrood van Gb Plange The Netherlands BV
Dit brood is bijna net zo licht als witbrood, maar is 100% volkoren. Daarmee bevat het bijna drie keer zoveel voedingsvezel als witbrood. De jury vindt BlondVolkoren geschikt voor de eters van witbrood voor wie de stap naar gewoon volkorenbrood om uiteenlopende redenen (nog) te groot is.

Honig Vezelrijk Pasta van Honig
In de receptuur van deze pasta is tarwevezel gebruikt, waardoor er meer vezels inzitten dan bij gewone pasta. De jury vindt dat de pasta van Honig een gemakkelijke en lekkere manier is om meer vezels te eten.

KEES 45+ van Keesmakers BV
KEES is een nieuw alternatief voor kaas, maar mag officieel geen kaas heten. De hoofdbestanddelen van KEES zijn namelijk magere melk en plantaardige vetten. Het alternatief voor kaas bevat 60% minder verzadigd vet en 30% minder zout dan ‘gewone’ 48+ kaas.

Vanaf vrijdag 28 oktober tot en met 4 november kan er gestemd worden op één van de drie producten via deze website.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels