nieuws

‘Mantelzorgers financieel in moeilijkheden door bezuinigingen’

Geen categorie

Ruim 60 procent van de mantelzorgers zit op dit moment financieel in de problemen of kan moeilijk rondkomen. De onzekerheid die hieruit voortvloeit, is voor ruim 70 procent van de ondervraagden een zware emotionele belasting. Dat blijkt uit een peiling van het Nationaal Mantelzorgpanel van Mezzo.

‘Mantelzorgers financieel in moeilijkheden door bezuinigingen’

Op dit moment heeft 90 procent van de mantelzorgers extra kosten. Bij 25 procent van de ondervraagden komt dit bedrag hoger uit dan 200 euro per maand. Volgens Mezzo is het dan ook niet verwonderlijk dat bijna driekwart van de mantelzorgers aangeeft dat zij zich de sluitpost van de zorg in Nederland voelen.

De regering heeft op dit moment een reeks maatregelen in voorbereiding die de financiële druk doet toenemen; denk aan de wetsvoorstellen in sociale zekerheid en alle ophef rondom het Persoonsgebonden Budget.

Mezzo pleit bij de Tweede Kamer voor een speciaal beleid rond mantelzorg over de verschillende ministeries heen. Dit plan moet ervoor zorgen dat de regelingen van verschillende ministeries in de toekomst geen nadelig effect meer hebben bij het leveren van mantelzorg.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels