nieuws

Een op de drie let op dierenwelzijn bij kerstdiner

Geen categorie

Ongeveer één op de drie Nederlanders (32 %) houdt speciaal rekening met het keurmerk voor dierenwelzijn bij de aankopen voor het kerstdiner en 44 procent van de Nederlanders vindt dat zij over onvoldoende informatie beschikken om een goede keuze te maken voor diervriendelijker vlees, kip of eieren. Dit blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond onder 1500 respondenten in opdracht van het Convenant Marktontwikkeling Verduurzaming Dierlijke Producten.

Een op de drie let op dierenwelzijn bij kerstdiner

De bereidheid om rekening te houden met dierenwelzijn is stabiel ten opzichte van een jaar geleden. In 2011 stond ruim de helft (53%) van de Nederlanders in meer of mindere mate stil bij de leefomstandigheden van de dieren bij de aankoop van vlees (rund, kip, varken). Bij de aankoop van eieren is dat 69%. Meer dan de helft van de ondervraagden (57%) zegt dat  de aandacht voor dierenwelzijn een blijvende ontwikkeling is. Zelfs het economisch zware tij lijkt geen vat te hebben op de bereidheid van Nederlanders om producten met aandacht voor dierenwelzijn te kopen.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels