nieuws

Leerstoel impulsief eetgedrag

Geen categorie

Aan de Universiteit van Amsterdam gaat Rob Holland als bijzonder hoogleraar onderzoeken waar impulsief eetgedrag door ontstaat en wat er aan te doen is. De leerstoel wordt gefinancierd door het Leerstoelen- en Wetenschapsfonds van het Voedingscentrum.

Leerstoel impulsief eetgedrag

Veel ongezond eetgedrag is automatisch en min of meer onbewust, aldus het Voedingscentrum. Rob Holland gaat dit gedrag de komende jaren onderzoeken in een bijzondere leerstoel aan de Universiteit van Amsterdam. Holland wordt bijzonder hoogleraar ‘Sociaal-psychologische aspecten van de voedselkeuze’.  De leerstoel is ondergebracht bij de faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen. Het onderzoek van Holland zal vooral gericht zijn op onbewuste keuzeprocessen, zoals gewoontegedrag, en op de gevolgen daarvan voor houding- en gedragsverandering. Sociaal-psychologische aspecten zoals omgevingsinvloeden, aangeleerde impulsen, emoties en sociale beïnvloeding spelen een belangrijke rol in de bewuste en minder bewuste keuzes die mensen maken in hun eetpatroon. Het Voedingscentrum verwacht dat een beter begrip van minder bewuste en impulsieve keuzes helpt om te kiezen voor gezond en duurzaam eten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels