nieuws

Gekleurde drinkglazen verkorten ligduur

Geen categorie

Felgekleurde drinkglazen voor dementiepatiënten hebben op een verpleegafdeling van een ziekenhuis in Londen tot een daling geleid van de verblijfsduur.

Gekleurde drinkglazen verkorten ligduur

Dit meldt NursingTimes.net. De drinkglazen werden in april vorig jaar ingevoerd in het Royal Free Hampstead ziekenhuis. Dementiepatiënten liggen sindsdien gemiddeld 2,5 dag korter in het ziekenhuis. Het aandeel dementiepatiënten dat meer dan dertig dagen in het ziekenhuis verblijft, is gedaald van 19,7 procent naar 14,2 procent. 

Uitdroging voorkomen
De gekleurde glazen werden aanvankelijk ingevoerd omdat ze een praktische waarde hebben, legt hoofdverpleegkundige Jo James uit in Nursing Times. ‘Groene glazen zijn beter zichtbaar voor dementiepatiënten dan doorzichtige glazen. Hierdoor drinken ze meer wat uitdroging helpt voorkomen.’ Het doel van het experiment was om de kwaliteit van de zorg te verbeteren, aldus James. ‘Maar we zijn verheugd dat het ook financieel zoden aan de dijk zet.’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels