nieuws

AMC opent 24/7-apotheek

Geen categorie

Amsterdam is een apotheek rijker die 24 uur per dag, zeven dagen per week open is. De Poliklinische Apotheek van het Academisch Medisch Centrum (AMC) begint deze week officieel met de verstrekking van medicijnen. De fraai ingerichte apotheek is niet alleen een vooruitgang voor Amsterdam, maar ook een aanvulling op de zorg aan de patiënten van het ziekenhuis.

AMC opent 24/7-apotheek

Voorheen moesten Amsterdammers in de nachtelijke uren naar het Sint Lucas Andreas ziekenhuis als ze snel medicijnen nodig hadden. Dat kan nu ook in het AMC. Vooral voor de bewoners van het oostelijke deel van de stad is de nieuwe voorziening een aanwinst.

Uniek
Voor het AMC is de nieuwe poliklinische apotheek een uitbreiding voor de zorg aan de patiënt. De patiënten die de polikliniek bezoeken kunnen meteen na hun afspraak met de arts hun recept ophalen en direct beginnen met de behandeling. De apotheek is met haar zestien balies uniek in farmaceutisch Nederland en is zo ingericht dat de apothekersassistentes maximale tijd hebben voor de patiënten en de bijbehorende medicatiebegeleiding. De Poliklinische Apotheek AMC beschikt over een geavanceerde robot die de benodigde medicatie met etiket aanlevert bij de assistente.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels