nieuws

CDA start zorgproject ‘Hoe houden we de zorg gezond’

Geen categorie

De zorg staat veel in de aandacht. Omdat er bezuinigd moet worden, omdat er dringend verpleegkundigen nodig zijn, of omdat er dingen mis gaan. Bijna nooit omdat er ook heel veel moois gebeurd, of omdat Nederland een goede gezondheidszorg heeft, waar verpleegkundigen, artsen en verzorgenden met hart voor de zaak hun werk doen. Hoe komt het dat sommigen zo tevreden zijn over de zorg, en zulke mooie verhalen hebben, en dat anderen zich zo tekort gedaan voelen? Wat gaat er goed, wat kan verbeterd?

CDA start zorgproject ‘Hoe houden we de zorg gezond’

De Tweede Kamerfractie van het CDA wil mensen in Nederland betrekken bij het formuleren van antwoorden op deze vragen, zegt CDA-kamerlid Margreeth Smilde. “Daarom heeft de fractie het project ‘Hoe houden we de zorg gezond?’ opgezet. Via hoehoudenwedezorggezond.nl kunnen mensen hun ideeën kwijt over het verbeteren van de zorg. Tips voor besparingen zonder dat de kwaliteit achteruit gaat bijvoorbeeld. Zaken die efficiënter kunnen. Ook goede ervaringen zijn van harte welkom!”
CDA-kamerlid Sabine Uitslag: “Als verpleegkundige heb ik vaak zaken gezien die beter konden in de zorg. Dat is een van de redenen dat ik nu in de Kamer zit. Maar ik ben niet de enige die zich verbaast over sommige zaken, of die verbetermogelijkheden ziet. Bijna iedereen in Nederland heeft wel ervaringen in de zorg. Niet alleen de 1,3 miljoen mensen die erin werken, maar ook mensen die naar de huisarts gaan, hun ouders in een verpleeghuis bezoeken of die in het ziekenhuis terecht komen. Er zit dus een schat aan kennis en ervaring in Nederland. Die willen we met dit project naar boven halen.”

Poster
Vandaag valt bij alle CDA-leden een raamposter in de bus die aandacht vraagt voor het zorgproject. Ook wordt de site via diverse online kanalen onder de aandacht gebracht.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels