nieuws

Directeur Zorggroep Rijnmond erkent matige zorg

Geen categorie

De directeur van de Zorggroep Rijnmond erkent dat de behandeling van dementerende bejaarden ontluisterend kan zijn. Hij noemde het beeld dat journalist Ivo van Woerden van HP/De Tijd in het deze week verschenen boek ‘Undercover in de ouderenzorg’ van de verpleegzorg schetste deels realistisch.

Directeur Zorggroep Rijnmond erkent matige zorg

Dit bericht de NOS. Van Woerden werkte twee maanden bij Zorggroep Rijnmond. Volgens hem is daar geen tijd voor persoonlijke aandacht. Demente bejaarden worden bijna de hele dag in bed gehouden en lange tijd niet verschoond.
In Met Het Oog Op Morgen vertelt Van Woerden dat het wassen om zeven uur begon en tot een uur of twaalf duurde. “Dan is de lunch, maar sommige mensen hebben hun ontbijt nog voor zich staan, maar dat wordt gauw weggehaald en vervangen.” En: “Dan komt er een toiletronde en vanaf half drie begonnen we alweer mensen naar bed te brengen, want die moeten voor tien uur ‘s avonds liggen. Het is heel hard werken, maar heel onpersoonlijk. Je bent de hele dag bezig met tillen, duwen en trekken.”

Realistisch beeld
Directeur Kars van Zorggroep Rijnmond erkent dat het beeld van de journalist realistisch is, aldus het bericht van de NOS. Kars tekent wel aan dat Van Woerden het beeld heeft opgetekend van mensen die vaak in een heel ontluisterende situatie verkeren, mensen die dementeren. Ook heeft Van Woerden in de zomermaanden op verschillende locaties van Zorggroep Rijnmond gewerkt, een periode met een personeelstekort vanwege de vakanties en veel inval- en vakantiekrachten. Volgens Kars is de zorg normaal wel wat beter. Kars noemt ten slotte als de hoofdzaak dat politiek en samenleving niet meer geld willen betalen voor de verpleegzorg.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels