nieuws

Herziening Hygiënecode in aantocht

Geen categorie

De Hygiënecode voor de veiligheid van maaltijden in zorginstellingen wordt naar alle waarschijnlijkheid in 2012 herzien. Ook publiceert het Voedingscentrum binnenkort een ‘beslisboom’, waarmee zorginstellingen gemakkelijker kunnen zien welke code op hun situatie van toepassing is.

Herziening Hygiënecode in aantocht

Dit bericht Food Hospitality. De Hygiënecode moet om de vier jaar worden geëvalueerd. De laatste keer was eind 2008. “Waarschijnlijk leidt dit in 2012 tot een herziening, al zal die niet zo drastisch zijn als in 2008”, aldus Wieke van der Vossen, kennisspecialist voedselveiligheid en coördinator Hygiënecode van het Voedingscentrum in het bericht van Food Hospitality. “We kunnen de code wellicht iets gebruiksvriendelijker maken. Of denk aan het meer modulair maken van de code, zodat alleen de zaken naar voren komen die voor de betreffende professional belangrijk zijn.”

Beslisboom
Het Voedingscentrum krijgt volgens Van der Vossen nog regelmatig vragen over de Hygiënecode. Het is ook niet voor iedereen even duidelijk welke code op hun situatie van toepassing is. Het Voedingscentrum heeft daarom een beslisboom ontwikkeld, die binnenkort op de website te raadplegen is. Met behulp van een aantal gemakkelijke vragen kan worden bekeken welke code van toepassing is.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels