nieuws

Patiënten Kennemer Gasthuis moeten medicatieoverzicht meenemen

Geen categorie

Patiënten die een afspraak hebben bij het Kennemer Gasthuis moeten vanaf 1 maart altijd een actueel overzicht van hun medicijnen (medicatieoverzicht) meenemen. Dit zorgt ervoor dat de opname, operatie of behandeling veiliger verloopt.

Patiënten Kennemer Gasthuis moeten medicatieoverzicht meenemen

Het verplicht meenemen van het medicatieoverzicht vloeit voort uit nieuwe richtlijnen vanuit de overheid. Hierin wordt beschreven welke informatie noodzakelijk is om het zorgtraject veilig te doorlopen. Overal waar de patiënt komt in het ziekenhuis of bij overdracht naar de thuiszorg, revalidatiekliniek of het verpleeghuis moeten de actuele medicatiegegevens bekend zijn.
Patiënten kunnen hun medicatieoverzicht krijgen van hun huisarts of apotheek. De maatregel geldt bij afspraken op de polikliniek, op de poli anesthesiologie en ook bij opname of operatie. Zonder dit medicatieoverzicht kan een opname of operatie niet doorgaan.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels