nieuws

Scriptieprijs Innovaties in de Zorg

Geen categorie

De jaarlijkse Scriptieprijs Innovaties in de Zorg is gewonnen door Misha Croes, met zijn product waarmee de prille band tussen ouders en hun te vroeg geboren kind kan worden versterkt, ook al zijn ze op afstand van elkaar. Door middel van een speciale kettinghanger die in contact staat met het matrasje in de couveuse in het ziekenhuis, zijn de ouders in staat hun kind op elk moment en vanaf iedere plek te troosten.

Scriptieprijs Innovaties in de Zorg

In de scriptie van Croes, afgestudeerd aan de TU Eindhoven, Industrial Design, staat technologie centraal, maar hij ziet het menselijke aspect niet over het hoofd. Langs verschillende invalshoeken en innovatieve overdenkingen over zintuigelijke communicatie, leidt Misha de lezer in transparante en overzichtelijke stappen naar het eindproduct: een ketting met hanger voor de ouders en een couveusematrasje dat de baby via een telecommunicatienetwerk kan troosten als de ouder de kettinghanger met zijn handen omsluit. Het complete systeem is gebouwd tot een volledig werkend prototype en is met ouders van te vroeg geboren baby’s geëvalueerd en door de ouders positief gewaardeerd.

Samenwerking
Croes zocht tijdens het gehele proces samenwerking met deskundige partijen in zorg, techniek en wetenschap, waaronder Philips, Maxima Medisch Centrum (Eindhoven) en de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen. Dit maakt zijn onderzoek zeer gedegen en betrouwbaar. De jury waardeert de scriptie op onderzoekskwaliteit en op het feit dat bestaande kennis verder wordt gebracht. Misha Croes zet zelf zijn onderzoek voort in samenwerking met onder andere Philips.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels