nieuws

95 aanmeldingen voor IGZ ZorgveiligPrijs

Geen categorie

De inzendtermijn voor de IGZ ZorgVeiligPrijs is gesloten. De inspectie heeft 95 aanmeldingen ontvangen. De winnaars worden 16 juni bekendgemaakt.

95 aanmeldingen voor IGZ ZorgveiligPrijs

De selectiecommissie gaat nu bepalen welke initiatieven bij de beste tien horen en dus op de longlist komen. Eind april publiceert de IGZ deze longlist op haar website. Een jury onder voorzitterschap van Gerrit van der Wal, Inspecteur-generaal voor de Gezondheidszorg, beoordeelt deze tien initiatieven en nomineert vervolgens de beste kandidaten.

Aantoonbaar resultaat
De inspectie nodigde in januari instellingen, organisaties, bedrijven en personen die zich bezig houden met zorg, preventie of medische producten uit om mee te dingen naar de IGZ ZorgVeiligPrijs. Het winnende initiatief moet een uitstekende prestatie met aantoonbare resultaten op het gebied van patiënt- of cliëntveiligheid hebben neergezet.

Winnaar
Deze initiatieven worden gepresenteerd op het IGZ Patiëntveiligheidscongres op 16 juni 2011 in De Doelen te Rotterdam. Tijdens dit congres maakt de IGZ bekend wie de uiteindelijke winnaar is van de IGZ ZorgVeiligPrijs. De winnaar ontvangt een kunstwerk en een certificaat.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels