nieuws

Nieuwe centrale keuken voor Zorgcirkel

Geen categorie

De Zorgcirkel, een organisatie van meer dan twintig vestigingen in Noord Holland, opent volgend jaar een nieuwe centrale keuken in Purmerend. Daarmee wil de organisatie de bereiding van verse maaltijden in eigen beheer verder professionaliseren en uitbreiden.

Nieuwe centrale keuken voor Zorgcirkel

De centrale keuken van De Zorgcirkel, Cirkeldis, onderscheidt zich steeds meer in de wereld van de instellingskeuken. “Waar anderen steeds vaker maaltijden inkopen bij derden, blijven wij doorgaan met dagelijkse maaltijdbereiding in eigen keuken,” aldus Cirkeldis. De maaltijden voor de vestigingen van De Zorgcirkel worden sinds twaalf  jaar dagelijks in de centrale keuken in Purmerend bereid. Maaltijden met een lange houdbaarheidsdatum komen bij De Zorgcirkel niet voor. “Onze cliënten hebben een stem in het proces. Elke vestiging heeft een eigen lokale menucommissie, waarin naast professionals ook cliënten zitting hebben. We passen ons aanbod zo nodig aan aan de couleure locale van de vestiging. Zo krijgen cliënten in Volendam Volendamse vis. We zien steeds meer dat grote instellingskeukens financieel niet meer uitkomen. Dikwijls door een te hoog ambitieniveau, duur personeel, geen optimale bedrijfsvoering of een te lage maaltijdprijs waardoor er niet meer ‘minimaal’ kostendekkend kan worden geëxploiteerd. Dat houdt geen enkel bedrijf lang vol.” De Zorgcirkel kiest niet voor uitbreiding van de productie maar wil de eigen bewoners een smakelijke warme maaltijd bieden en het proces in de productiekeuken gezond exploiteren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels