nieuws

Cateraars lijden onder bezuinigingen

Geen categorie

Schoonmaak- en beveiligingsbedrijven, cateraars en andere facilitaire dienstverleners gaan zwaar gebukt onder de bezuinigingen. Dat blijkt uit cijfers die faillissementsdossier.nl heeft gepubliceerd.

Cateraars lijden onder bezuinigingen

In de eerste acht maanden van 2011 gingen binnen deze sector 106 bedrijven failliet. Dat is een toename van 76 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Alleen in de maand augustus gingen al 24 dienstverleners failliet.

‘Het lijkt erop dat het vet op de botten van de kleinere spelers in 2009 en 2010 is opgebruikt en de klappen zich in 2011 aandienen,’ zegt Wim Ledder van Facility Management Nederland. Facilitaire dienstverleners hadden veel last van de bezuinigingen van overheid en ondernemers.

Op alle onderdelen van de bedrijfsvoering moet worden bezuinigd en de facilitaire dienstverlening komt daarbij van nature niet op de laatste plaats, aldus de voorzitter van de beroepsvereniging. Ook de sterke afname van aantal vierkante meters kantoor- en bedrijfsoppervlak speelde de sector parten. ‘Het economische ontij zorgt voor een kettingreactie in de neerwaartse prijsspiraal,’ aldus Ledder.

Volgens hem raakt deze krimp nagenoeg alle disciplines.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels