nieuws

Gemini ziekenhuis ontvangt label mensgerichte zorg

Geen categorie

Het Gemini Ziekenhuis in Den Helder heeft het Planetree Label voor Mensgerichte Zorg ontvangen. Dit internationale label wordt toegekend aan zorginstellingen die het comfort van de patiënt het best combineren met het bieden van hoogwaardige zorg.

Gemini ziekenhuis ontvangt label mensgerichte zorg

Het ziekenhuis heeft de afgelopen jaren een aantal initiatieven genomen om de zorg te verbeteren. Gastvrouwen brengen gratis koffie rond in de wachtkamers van de poliklinieken en de patiënten en medewerkers van het ziekenhuis kunnen gebruik maken van ShareCare, een website waar  informatie over de patiënt te vinden is.

Volgens Planetree, een internationaal netwerk van zorginstellingen, is patiëntgerichte zorg niet alleen een inspirerende filosofie, maar ook een kosteneffectief zorgmodel. Een model dat het Gemini Ziekenhuis goed uitgewerkt heeft.

‘De patiënten, het personeel en de bezoekers van het ziekenhuis worden goed verzorgd en gesteund. Ze houden samen met de zorgverlener zoveel mogelijk  regie over hun leven,’ aldus Marita Bossers-Nabben, directeur van Stichting Planetree Nederland.

Het Gemini Ziekenhuis heeft als tweede ziekenhuis in Europa het label ontvangen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels