nieuws

Samenwerking Weight Watchers en Diakonessenziekenhuis

Geen categorie

Weight Watchers en het Diakonessenziekenhuis in Utrecht gaan samenwerken op het gebied van de nazorg bij patiënten met een hartstoornis. De cardioloog van het ziekenhuis verwijst de hartpatiënten door naar coaches van Weight Watchers.

Samenwerking Weight Watchers en Diakonessenziekenhuis

De coaches hebben een opleiding gevolgd in het omgaan met patiënten. Een coach begeleidt de groep hartpatiënten iedere week in het Diakonessenziekenhuis. ‘Een beter afslankresultaat geeft de patiënt een grote gezondheidswinst en daarmee een kostenbesparing voor de ziekenzorg. Samenwerking met artsen in de strijd tegen overgewicht is cruciaal,’ aldus Jeanine Lemmens, CEO van Weight Watchers Benelux.

In het Britse medisch tijdschrift The Lancet is vandaag een internationale studie gepubliceerd waaruit blijkt dat de afslankresultaten verdubbeld worden wanneer de arts patiënten met overgewicht of obesitas doorverwijst naar het afslankprogramma van Weight Watchers.

Volgens cardioloog Jeroen Bucx van het Diakonessenziekenhuis is afvallen een belangrijk onderdeel van de hartrevalidatie. ‘Het vermindert de kans op herhaling van een infarct of andere uitingen van hart- en vaatziekten aanzienlijk,’ zegt de cardioloog.

Het Diakonessenziekenhuis is het eerste ziekenhuis in Nederland waar deze vorm van nazorg wordt aangeboden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels