nieuws

Vanille- en chocoladetoetjes favoriet binnen zorgsector

Geen categorie

Toetjes in de smaken vanille en chocolade worden het vaakst aangeboden in de Nederlandse zorgsector. Aardbeiendesserts zijn eveneens favoriet, maar staan wel met afstand op de derde plaats. Nagerechten in andere smaken worden slechts incidenteel genuttigd. Dat blijkt uit onderzoek dat B+B Vakmedianet heeft uitgevoerd in de zorgsector.

Vanille- en chocoladetoetjes favoriet binnen zorgsector

In totaal zijn 127 koks/hoofden voeding en 144 bewoners of een vertegenwoordiging daarvan online ondervraagd over het consumeren van desserts. Het voornaamste doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de wijze waarop desserts geserveerd en genuttigd worden. Hierbij speelt het aanbod in wijze van verpakking, aantal en soort smaken een belangrijke rol. De respondenten zijn vooral afkomstig uit de traditionele verpleeghuizen en zorgcentra.

De belangrijkste reden om een dessert te serveren is volgens de kok de voedingswaarde van de desserts. ‘Ouderen zijn van vroeger gewend om na de warme maaltijd een zuiveldessert te gebruiken. Zuivel is goed voor de calciumopname, waardoor bij eventueel vallen minder kans op breuken is.’ Voor bewoners is het vooral belangrijk dat het toetje lekker smaakt. ‘Een toetje is lekker en heeft toch altijd iets feestelijks,’ aldus een bewoner.

Lees meer in het dossier Desserts

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels