nieuws

Zorgkoks vallen in de prijzen

Geen categorie

Drie koks uit de zorgsector zijn in de prijzen gevallen bij de receptenwedstrijd Tafelen in Nederland – lekker duurzaam. Hun recepten voor een driegangenmenu zijn opgenomen in het nieuwe kookboek De Nederlandse Kookkunst Een kostelijk verhaal.

Zorgkoks vallen in de prijzen

Hoofd Voeding Jelle Ferwerda van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen, sous-chef Silvan de Vries van Zorgcentrum voor ouderen De Marke in Alkmaar en chef-kok Michel Schimmel van Respect Zorggroep Scheveningen bedachten allemaal een menu met onder meer duurzame en streekproducten.

Hun menu ’s staan samen met die van negen horecakoks centraal in de restaurantcampagne Duurzaam Tafelen in Nederland die in april van start gaat. Ook zorgrestaurants kunnen hieraan deelnemen.

De Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst is de initiatiefnemer van de wedstrijd en het nieuwe kookboek De Nederlandse Kookkunst Een kostelijk verhaal. De deelnemers aan de wedstrijd kregen de opdracht een duurzaam driegangenmenu te bedenken en te ontwikkelen met gerechten uit de provincie waarin ze zelf werkzaam zijn.

Tijdens de campagne Duurzaam Tafelen in Nederland staat maandelijks een provincie in de schijnwerpers met een wisselend duurzaam gekookt driegangen menu. Streekgerechten en seizoengebonden producten van eigen bodem staan daarin centraal.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels