nieuws

Belangstelling voor Horecava is toegenomen

Geen categorie

Er zijn dit jaar 11 procent meer bezoekers op de Horecava afgekomen dan in 2011. In totaal bezochten 56.619 professionals de vakbeurs, dat donderdagavond werd afgesloten.

Belangstelling voor Horecava is toegenomen

Ruim een derde van de belangstellenden waren directeuren of eigenaren, ook meer als vorig jaar. Beursmanager Joke van der Wijgaart van Amsterdam RAI was uitermate tevreden. “De stemming onder de circa 600 exposanten was uitermate positief. Er werden goede zaken gedaan, nieuwe ideeën en contacten opgedaan. Men was zeer te spreken over zowel de kwaliteit van de bezoekers als de uitstraling van de beurs.”

Beursbezoekers zagen dit jaar veel wedstrijden, zoals het Nationaal Kampioenschap Horeca voor toppers op het gebied van koken en gastvrijheid en het Lekkerste Broodje. De Gouden Koksmuts werd uitgereikt aan Alfred van Dijk, chef-kok van restaurant het Oude Dykhuys in Lisserbroek. Zoë Lensen, van restaurant Oud Sluis in Sluis, sleepte als eerste vrouw de Zilveren Koksmes binnen. Emiel Kwekkeboom, student van de Cas Spijkers Academie, won de eerste Cas Spijkers Academie Trofee voor vakmanschap, gedrevenheid en inzet. Deze nieuwe jaarlijkse prijs wordt uitgereikt op de geboortedag van Cas Spijkers.

De Horecava is de grootse vakbeurs voor de horeca, catering en zorg. De eerstkomende editie wordt van 7 tot en met 10 januari 2013 gehouden in Amsterdam RAI en is zoals altijd alleen toegankelijk voor professionals.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels